top of page
Search
  • Ajatarhoiva

Alkoholismi karkottaa ihmiset kuin koronaTapasin kaupassa vanhan tutun. Ensin ystävällinen “Hei..” ja sitten “…mutta sehän olet sinä… Tarja!”. Nii-in, minähän se siinä. Valkoisen maskin takana. Mutta kyllä sitä tutut silmät tunnistaa, vaikka pienestäkin raosta.


Tuttava kertoi: “Ei saa nähdä lapsia. Ei lapsenlapsia. Ei kavereita. Ei saa käydä kahvilla. Kaupassa ei uskalla edes tavallista limaklönttiä kröhäistä kurkusta, kun kaikki jo luulevat, että koronahan se on mammaan iskenyt. Tai sitten pitäisi alkaa käyttää aurinkolaseja niin ehkä ne eivät sittenkään tunnista maskin takaa, että kuka se siinä puhisee.” Naurettiin.

Joku hiippaili ohi käsissään olutsalkut. Kaksi mäyräkoiraa muuttamassa uuteen kotiin. Se sai minut taas muistamaan tämän korona-ajan viheliäisyyden: Yle uutisoi tammikuussa, että koronavuosi siivitti Alkon myynnin huimaan kasvuun. https://yle.fi/uutiset/3-11736403


Joissain kodeissa on näet käynyt niin, että kun ulko-ovi on jouduttu vetämään koronan takia tiukemmin kiinni, pullon korkki on alkanut aueta aiempaa helpommin. Ja useammin. Ja pidempään. Ja vielä kerran. No jos vielä vähän. Ja salakavalasti muutama “saunakalja” vaihtuu yhden six-packin kautta mäyräkoiraksi tai kahdeksi. Viinipullo viinapulloksi. Ja paha olo suuremmaksi. Itsellä ja muilla.


Alkoholismi on kuin korona. Se karkottaa ihmiset ympäriltä.


Lapset eivät halua nähdä. Eivätkä lapsenlapset. Parisuhde oireilee. Vanhat kaverit kaikkoavat.


Kauemmaksi muista joutuminen on monelle meistä outo tilanne. Olemme pohjimmiltamme kuitenkin laumaeläjiä. Haluamme kuulla toisten tunnelmat, tuntea toisten vireet. Nähdä maskin läpi. Onhan kaikki hyvin? Voisinko auttaa jotenkin?


Onneksi alkoholismiin löytyy keinot kuten koronaankin. Alkoholismi on kuin mikä tahansa sairaus, joka oikeilla ajatuksilla ja toimilla saadaan hallintaan.


Ja kun korkki saadaan kiinni, ovi maailmaan avautuu uudelleen.


Kuin se hetki, jolloin korona on lopulta ohi ja saamme taas tavata toisiamme vapaasti, ilman maskia, ilman kyräilyjä. Lapset, lapsenlapset, ystävät, kaverit, kaikki yhdessä. Koko elämä taas oikeaan suuntaan menossa. Ai sitä tunnetta!


Ihmisten auttaminen ajaa minua eteenpäin valitsemassani työssä. Kukaan ei saa jäädä täällä yksin. Ei kukaan. On se sitten koronatilannetta tai juomista, sinun ei tarvitse olla yksin huolinesi tai pullonkorkkeinesi.

Sinä päätät, milloin yksinäisyys loppuu. Kun haluat jutella ystävän kanssa, soita. Soita meille milloin tahansa. Tai pysäytä meidät vaikka kaupassa. Et ole yksin!Tarja, Jyrki, Krista ja Niina – ystäväsi Ajatarhoivasta

Puhelin: 044 230 7767

Sähköposti:tarja.peltonen(at)ajatarhoiva.com

www.ajatarhoiva.com


Recent Posts

See All
bottom of page