top of page
Search
  • Ajatarhoiva

Kesä ja ylinesteytyksen vaara


Kuva Veikko Venemies/Unsplash

Ahhh. Oikeasti. Ahhhh. Kesä! Vihdoinkin pitkän, korkeakinoksisen talven ja hitaasti edenneen kevään jälkeen olet täällä taas. Lämpö iholla. Häikäisy silmissä. Lapsosten pitkä loma. Pulahdukset joessa ja järvessä…

Ja lintujen korvia hivelevä laulutaituruus. Usein ihan pysähdyn kuuntelemaan. Miten ne osaavatkin?

Mutta sitten on myös se sumeampi ”tsirp-tsirp”, joka ei tule lintujen nokista. Ei, tuo on ennemminkin ilmaisuni niistä lukuisista janoisista miehistä ja naisista, jotka lämmön innoittamina ”ovat alkaneet pitää huolta nestetasapainostaan” hieman liian alkoholipainotteisella kuurilla.

Kesästä kuuluu nauttia täysin siemauksin ja meillä jokaisella on oikeus tehdä sitä omalla tavallamme, mutta siinä kohtaakun juominen alkaa häiritä muita ihmisiä ja omia perustarpeita, on syytä pysähtyä vakavasti miettimään omaa alkoholin käyttöä: Onko kyse virkistäytymisestä ja rentoutumisesta silloin tällöin, vai pakonomaisesta tarpeesta, joka jyrää kaiken muun ympäriltään?

Yksi vaaran merkki on se, että lähes mistä tahansa asiasta kehkeytyy syy juoda lisää: Suomi voitti. Suomi hävisi. Suomi pelasi tasurin. On niin kuuma. On niin sateista. Kesä on alussa. On juhannus. Vielä on kesää jäljellä. Akka sanoi sitä. Ukko ei ymmärrä.

Omasta mielestään humalainen on usein kylän kiinnostavin tyyppi, joka omaa parhaat jutut ja logiikan. Mutta toisten mielestä sama tilanne tuntuu yleensä ahdistavalta, turhauttavalta, surulliselta ja jopa pelottavalta. Ja niin kokee alkoholistikin syvällä itsessään.

En haluaisi, että kellekään tulee ahdistavaa tai pelottavaa kesää. Päin vastoin, haluan kaikille ihanan, rakkautta täynnä olevan kesän pitkän koronatalven eristyksen jälkeen.

Jos sinulla tai läheiselläsi on jäänyt nesteytys päälle, ota yhteyttä niin autamme.

Kotikatko on palvelu, jossa juominen katkaistaan turvallisesti kotona - siinä tutussa ympäristössä, jossa juominen yleensä tapahtuu. Kotikatkon etuna on myös se, että katko voidaan hoitaa vähin äänin, numeroa tekemättä.

Toivotan sinulle mitä mahtavinta kesää! Pidä itsestäsi ja läheisistäsi hyvä huoli!

Ystäväsi Ajatarhoivasta

Puhelin: 044 230 7767

Sähköposti:tarja.peltonen(at)ajatarhoiva.com

www.ajatarhoiva.com

Recent Posts

See All
bottom of page